Tribute to Mr.Aghh (Mr.R)

Posted in Peristiwa on September 12, 2009 by fackaladingdong

hallo…wie geht’s?

selamat kembali seteleh hampir 5 bulan menyepi…

Tun Dr. Mahathir pernah berkata… melayu mudah lupa…

Tun Tenuk Tung pula berkata…kawan-kawan jangan quit blog…

apa yang Tun merepek ni?!! bila masa aku cakap nak quit blog?? dan sejak bila pula aku jadi kawan Tun???(berhalusinasi sebentar)…

………

kehairanan melanda apabila kawan aku bertanyakan mengenai kereta pghoton wigha, pghoton iswagha…ataupun chevgholet…kereta brand apa tu???

aku tak tahu nama brand yang beliau katakan…tapi aku dapat mengagak kereta prrroton wirrra..prrroton iswarrra, dan chevrrrolet…

kemungkinan lidah beliau susah untuk meyebut perkataan yang mempunyai huruf ‘R’…cuba anda selesaikan perkataan di bawah,

1. Aghau

2.Peghodua

3.Kenaghi

4.WAghK 3489

5.Fghenster

perkataan-perkataan di atas berkemungkinan adalah ejaan terbaru dan belum diterbitkan oleh Dewan Bahasa..

Aghhh…(Arghhh)…jaghiku semakin layu untuk menaip…mataku semakin beghat untuk menahan mengantuk….

teghhbalik…

jaghiku semakin beghat untuk menaip…mataku semakin layu untuk menahan mengantuk…

hidup aku menjadi tidak noghmal sejak akhir ini…seperti seekor kelawar yang aktif di malam hari, pasif di siang hari…

cek pi tidoq dulu na…

hastapghonto…(hastapronto)…

sekian…

Posted in Keagamaan on April 14, 2009 by fackaladingdong
Ya allah,
andainya dia adalah jodoh yang ditetapkan oleh-mu kepadaku,
maka campakkanlah dalam hatiku cinta kepadanya adalah kerana-mu,
dan campakkanlah dalam hatinya, cinta kepadaku adalah kerana-mu.
Namun, andainya dia bukanlah jodoh yang ditetapkan oleh-mu kepadaku,
Berikanlah Aku kekuatan agar pasrah dalam mengharungi ujian, yang kau berikan kepadaku.
Ya allah,
jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-mu,
agar bertambah kekuatanku untuk mencintai-mu.
Ya rabbana,
jika aku jatuh hati,jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling pada-mu.
Ya rabbul izzati,jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan-mu.
Ya allah,jika aku rindu, jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindui syurga-mu.
Ya allah, jika aku menikmati cinta kekasih-mu,janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhir-mu
Ya allah,
jika aku jatuh hati pada kekasih-mu,janganlah biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-mu.
Ya allah,
jika kau halalkan aku merindui kekasih-mu, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepada-mu.

Demam

Posted in Umum on April 6, 2009 by fackaladingdong

aku dah habis praktikal…

aku dh balik rumah…

emak aku kena demam…

demam luar biasa…

hari-hari…

setiap masa…

setiap saat…

hari sabtu lagi teruk…

demam AF…

sekian…

Dalam kondisi stress…

Posted in Umum on March 26, 2009 by fackaladingdong

aku stress…

pendrive rosak…

segala data, gambar dan report aku ada tersimpan dalam pendrive…

aku semakin stress…

sebagai seorang jurutera, aku mengaplikasikan pelajaran Applied Mechanic untuk melepaskan stress aku…

dan inilah hasilnya…

dsc01800

sekian…

Mahal tau benda alah ni…

Posted in Peristiwa on March 22, 2009 by fackaladingdong

aktiviti selepas tamat praktikal…

dsc017941Optimus Prime

dsc017961

Menjadi Prime Mover bersenjata

dsc01795dan menjadi Prime mover biasa…

yeah…

sekian…

Komitmen itu penting

Posted in Uncategorized on March 7, 2009 by fackaladingdong

mohon kemaafan kepada bonda tersayang ku..tak dapat nak balik la cuti ni…sekarang sibuk dengan kerja..hari sabtu je kena overtime…kalau balik pun sekejap je… lagipun lecturer tersayang nak datang hari rabu ni…kena la buat preparation untuk kedatangan mereka…

nak dapatkan 4 flat katakan…

inilah pengorbananku kepada pensyarahku…

saya tahu cik sarah sedang baca blog saya tapi enggan memberi komen

sekian…

Kes Berat

Posted in Uncategorized on March 5, 2009 by fackaladingdong

Modus operandi : Internet
Lokasi : Perlis

Kegiatan menulis blog Hastapronto telah dapat dihidu oleh para pensyarah…

suspek pertama adalah Cik Siti Sarah, suspek kedua adalah Cik Azida…

kedua-dua suspek adalah akademik supervisor aku yang akan datang ke UMW…

oleh itu aku mestilah memuji mereka di dalam blog aku ini…semoga aku mendapat markah yang tinggi…

mereka berdua adalah pensyarah yang baik..

saya tahu cik berdua sedang baca blog saya tetapi enggan memberi komen…

sekian…