Peristiwa 4

hmm..kenyang mkn piza..syukran..hehe…

aku ada seorang sepupu..nama dia mohd kamarul arif…beliau mempunyai rmbut yg unik…afro..ketinggian yg sama dgn aku…sekarang beliau bekerja dkt KL or Shah Alam…terlupa kerja apa..tp dlm arcitechture la… beliau mempunyai band underground iaitu blood on wedding dress…secara jujur aku tak pernah dgr lagu dia..hahaha… tak promote kat sepupu sgt… dulu masa aku masih lg budak hingusan dlm band underground… dia pernah ckp sebab masuk underground untuk menyuarakan pendapat berkenaan isu yg berkaitan dgn kerajaan… 

blood on wedding dress semasa japan tour 2007

Gig akan datang..

ok..dh abis promote…aku ada satu peristiwa berkenaan dgn beliau ini…

beberapa tahun yg lepas..aku tak ingt tahun ape..mybe tahun kambing kot berlokasi di JB…bapak sedara aku ada mengadakan kenduri perkahwinan anak beliau…sepupu aku… so pada hari itu semua sedara-mara aku berkumpul bersama-sama untuk menjayakan majlis tersebut… kami sepupu-sepapat pada masa itu akan menjadi ahli majlis rewang(perkataan jawa bermaksud tolong-menolong untuk memastikan majlis berjalan lancar) untuk kenduri tersebut… aku bersama 4 org sepupu aku termasuk Kamal dibahagikan tugas untuk mencuci pinggan… 

selalunya orang yg meyertai rewang ini akan diberi sehelai tuala kecil (bkn kotex,oppss..) sebagai tanda orang rewang…tuala ini akan diletakkan di atas bahu, disangkut pada tengkuk mahupun diikat di kepala… selepas mendapat tuala sehelai seorang, tiba-tiba si Kamal ini bersuara dgn nada teruja… “ikat tuala kat kepala baru nmpak macam kongsi gelap sikit!!!”

semua sepupu aku dlm group cuci pinggan tercengang… dan salah sorang drpd kami bersuara…

“sape nak kongsi gelap ngan ko??!!! aku tak nak..nanti aku makin gelap…kalau kongsi cerah takpe gak..”

dengan muka yg menunduk sikit sambil tersengih… si kamal pasrah…

secara kebenarannya…si kamal ni memang gelap… dan dia mahu ajak sepupu sepapat aku kongsi kegelapan beliau itu…. 

sekian…

Advertisements

18 Responses to “Peristiwa 4”

  1. oOfatinOo Says:

    smart arr diorg nye ad.anyway teror gak kan diorg siap leh g japan.
    huhuhu…
    anyway what kinda of genre are they goes with?

  2. apa la kebenda ko nih??
    mcm xbest gig itu.hahah

  3. fackaladingdong Says:

    bkn japan je… byk lg diorg wat tour…

    genre dia hardcore..hehe..msti x lyn kn?

  4. oOfatinOo Says:

    ekh lyn ar hardcore..
    tapi kdg2 arr
    sejak akhir2 ni dah bleh lyn arr.
    mcm finch ke underoath ke..
    hah tgk org arr..

  5. fackaladingdong Says:

    kepada tun-owh anda x lyn hardcore…hehe…

    fatin-wow(terkejut)… x sgka fatin lyn underoath…hehe..respek u!!!

  6. ajak depa main kat dewan kapitol lar =P

  7. fackaladingdong Says:

    hmmm…sape nk byr diorg??? 😛

  8. oh diorang ni yang tunjuk punggung time show ari tu

  9. fackaladingdong Says:

    byk la ko punye punggung….

    itu carburator dung…

  10. oih biaq btoi blood on wedding dress neh sepupu hang??
    haha..
    vokalis kan yg rmbut alfro??
    aha..:D
    aku kenai2..

  11. fackaladingdong Says:

    btoi la…

    org pggil sepupu aku ni maidin… hahaha…

  12. huhuh…
    tapi bkn boleh dgr selalu larr..
    mati aku!
    i just love their music..

  13. fackaladingdong Says:

    hehe..me too…why dont u try my czin’s band?? thy’r jz like underoath… 🙂

  14. pinkysplash9 Says:

    muahahaha…
    sengal sungguh org yg memberi jawapan kpd kenyataan kongsi gelap tuh!!!!minat rambut afrooo tuh r.

  15. fackaladingdong Says:

    hehehe…minat ngn cousin aku tu??? aku tgk rmbut dia pun dh naik serabut…hahaha…

  16. bukan semua org mempunyai gen untuk mendapatkan rambut yang sebegitu..
    dare to be different.
    sebab rambut dia special hah kan band jadi famous..
    haha..
    tu yang akma suka..
    smart weh

  17. fackaladingdong Says:

    hahaha…

    mmg different… tp penjagaan rmbut sbegitu amat rumit sekali…hehe…

  18. hahaha..
    x mcm underoath lngsg la..
    ad la sket ja..
    tp blood sememangnya hebat.aku akui nya..
    especially pak tuan a.k.a lead gitar..
    haha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: