Aku Kambing Hitam…

Syukran…. aku dh x bz lg… exam aku pun dh tamat… sekarang hanya sedikit persiapan dengan project presentation dan juga final dinner yang dianjurkan junior kami untuk menghalau final year student ini dari unimap… sampai hati korang buat senior macam ni… 

baru-baru ini aku telah diramal oleh seorang bomoh antarabangsa sebagai scratcher bersama dgn seorang lagi kawan aku seorang bdk itam yang mempunyai kereta… pndainya bomoh itu… aku dijadikan sebagai kambing hitam… aku tak kisah sangat bomoh antarabangsa ni nak fitnah aku.. yang penting aku berada pada pihak yang benar… aku tak buat salah… buat apa aku nak takut…

paling aku terkilan… kenapa percaya sangat dengan bmoh tu??? bmoh tu maksum ke??? ini boleh dianggap sebagai syirik kalau percayakan bomoh 100%… buat apa aku nak buat benda-benda macam tu… aku bukan ada masalah pun dengan orang lain… buat apa aku nak cari masalah pulak??? lagi satu ape kesalahan yang aku buat dan sampai sekarang orang lain tak tahu lagi??? biarlah aku fikir balik kesalahan apa yang aku buat tu…

akhir sem macam ni la baru nak palit tahi kat muka aku… kadang-kadang aku terfikir aku berada dalam keadaan seperti Anwar Ibrahim… Razak Baginda.. dan RPK… apa yang aku mampu buat hanya berserah kepada Yang Maha Adil… aku pasti pada suatu masa keadilan dapat ditegakkan…

sekian…

Advertisements

7 Responses to “Aku Kambing Hitam…”

  1. jgn risau…aku percaya kok hang….

  2. fackaladingdong Says:

    time kasih…

  3. baling batu sorok tangan.

    sape yg buat tu si pengecut fiq…

  4. oOHiPpiEBelleOo Says:

    nape ni???

  5. huu..sabar yea. lex arr..xmati pun xde org am dorang tuh
    kau kool bro~

  6. aku pon.i’m always on ur side.haha
    (ayat mat g dari ucai kpda si pnjang)

  7. fackaladingdong Says:

    time kasih kawan-kawan…

    sape punya dajal ntah..last2 aku yg kena…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: