Archive for January, 2009

Law

Posted in Uncategorized on January 22, 2009 by fackaladingdong

-mampus la ko nk guna istilah ape pon. bahaya ada kt mne2 fiq. xkire la ko nek moto or keteā€¦ ingat tu.-

ini adalah komen muyen kepada entri philosophy aku…

tiba-tiba aku teringat kepada arwah kawan aku… Al-Fatihah…

dan tiba-tiba lagi aku teringat kepada teori Murphy’s Law…

-If anything go wrong, it will-

bertiba-tiba lagi aku teringat kepada takdir…

ingatlah..walau apa musibah yang berlaku ke atas kita, itu adalah takdir yang telah ditentukan… setiap musibah yang berlaku pasti ada hikmahnya…

maafkan aku sahabat yang mengenali diriku…

sekian…

The Philosophy of MistaFiq

Posted in Uncategorized on January 13, 2009 by fackaladingdong

dalam kamus seorang penunggang motosikal tiada istilah “jalan jam” atau “kesesakan jalanraya”, dan tiada istilah “cilok” dalam kamus seorang pemandu kereta…
-MistaFiq

sekian…

Gratis..

Posted in Uncategorized on January 10, 2009 by fackaladingdong

dsc01694

hensem tak?? bergaya??

inilah office aku….sejuk office aku ni… dalam office aku ni ada dua mesin CNC… aku yang operate mesin-mesin ni…hebat kan???

masa ini aku masih lagi tak dapat uniform yang berlogo logo1….

start next week aku dah masuk office ini lagi… aku dipanggil masuk ke makmal untuk menjalankan research tentang materials dan juga buat QA…

sekian…

tagged

Posted in Uncategorized on January 10, 2009 by fackaladingdong

1) The age you’ll be on your next birthday
21

2) A place you’ll like to travel to
BERLIN

3) Your favourite place

mamak curry house banana leaf

4) Your favourite food
cheezy wedges, cheesy chicken…cheesy food..

5) Your favourite pet
kristie..she’s a dog..belongs to my aunt’s neighbour..

6) Your favourite colour combination
black and white

7) Your favourite piece of clothing
t-shirt

8) Your all time favourite song
row,row, row your boat gently down the stream…
if u see a crocodile dont forget to scream AAHHH!!!…

9) Your favourite tv show
hanna montana…

10)The town in which you live in
batu pahat, usj…

11) Your first job
steward at GSC Cinema

12) Your dream job
specialist engineer

13) Your worst fear
swimming in deep ocean…

14) The one thing you’d like to do before you die
goin to Makkah for Haj..

15) The first thing you’ll buy if you get $1000 0000
buy a flight ticket to Makkah..

16) Sebarkan virus tagged ke 5 org

aqma

tun

Kenangan

Posted in Uncategorized on January 3, 2009 by fackaladingdong

31 December 2008

7.45 a.m

aku berada di dalam tempat kerja aku menunggu waktu kerja pukul 8pagi.. deringan mesej telefon tangan aku berbunyi.. aku memasukkan tangan aku ke dalam poket seluar untuk mengambil telefon tanganku… mesej dibuka.. aku membaca mesej itu dalam hati aku..

baru lima patah perkataan mesej itu aku baca, aku tergamam… hatiku tertanya-tanya… betul ke apa yang aku baca ni??? aku menjadi tak keruan dengan mesej itu… aku telefon balik orang yang menghantar mesej tersebut untuk lebih kepastian… akhirnya aku dapat menerimanya dan kalimah ‘Innalillah..’ aku ucapkan…

fikiran aku seakan-akan melayang ke kenangan aku bersama beliau… setiap saat aku bersama beliau seperti ditayangkan kembali di depan mataku… keluar makan, pergi library, main futsal, jogging, keluar ke kangar dan kenangan aku yang masih lagi segar bersama beliau ketika bermain bola sepak pantai selepas tamat final exam… pembuatan lawan metallurgi.. beliau join team metallurgy dan menjadi penjaga gol metallurgi… setiap kali gawang gol bolos kami mengutuk beliau dengan nada gurauan… beliau hanya ketawa apabila dikutuk… aku menatap semua gambar-gambar kenangan aku bersama beliau yang masih lagi aku simpan… ya, gambar-gambar tersebut memang bertujuan untuk kenangan…

itu semua adalah kenangan aku bersama beliau… dan kenangan inilah akan memastikan aku mengingati beliau… bersemadilah kamu di sana dengan aman… semoga rohmu dan kedua ibubapamu dicucuri rahmat wahai sahabatku…

Al-Fatihah…

beliau yang aku maksudkan ini adalah sahabatku Izzudin Khair Mohd Yusuf…

sekian..