Archive for the Uncategorized Category

Komitmen itu penting

Posted in Uncategorized on March 7, 2009 by fackaladingdong

mohon kemaafan kepada bonda tersayang ku..tak dapat nak balik la cuti ni…sekarang sibuk dengan kerja..hari sabtu je kena overtime…kalau balik pun sekejap je… lagipun lecturer tersayang nak datang hari rabu ni…kena la buat preparation untuk kedatangan mereka…

nak dapatkan 4 flat katakan…

inilah pengorbananku kepada pensyarahku…

saya tahu cik sarah sedang baca blog saya tapi enggan memberi komen

sekian…

Kes Berat

Posted in Uncategorized on March 5, 2009 by fackaladingdong

Modus operandi : Internet
Lokasi : Perlis

Kegiatan menulis blog Hastapronto telah dapat dihidu oleh para pensyarah…

suspek pertama adalah Cik Siti Sarah, suspek kedua adalah Cik Azida…

kedua-dua suspek adalah akademik supervisor aku yang akan datang ke UMW…

oleh itu aku mestilah memuji mereka di dalam blog aku ini…semoga aku mendapat markah yang tinggi…

mereka berdua adalah pensyarah yang baik..

saya tahu cik berdua sedang baca blog saya tetapi enggan memberi komen…

sekian…

Kawanku Hebat!!!

Posted in Uncategorized on February 10, 2009 by fackaladingdong

image130

Ini gambar Saiful Khusyairi… Beliau seorang angkasawan yang akan ke bulan…Hebat kan dia?

picture-004 ini pula Haris Hafiz..beliau seorang Inspector di Petronas…hebat kan?

p20607551dan ini pula aku bersama 2 orang anak dara…

sekian…

Undian anda diperlukan

Posted in Uncategorized on February 8, 2009 by fackaladingdong

Kisah Benar

Posted in Uncategorized on February 7, 2009 by fackaladingdong

p2050748Gambar di atas menerangkan tentang tiga orang trainee yang menjalankan dimensional inspection untuk trailer gergasi berwarna kuning ini… trainee dari kiri adalah awin(UTHM), izzati(UTeM), dan amir(UniSEL)..

aku tulis blog ni bukan nak menceritakan pasal mereka…

tukar tajuk…

ini cerita seram…

cerita ini disampaikan oleh welder di sini tentang pontianak yang sering membuat kacau di bahagian paint booth… pontianak itu sering berdiri di atas bumbung paint booth pada waktu maghrib dan seperti memerhatikan setiap gerak geri pekerja… inilah salah satu sebab mengapa ramai pekerja yang tidak sanggup overtime pada waktu malam termasuk aku…

“tapi yang peliknya,” kata welder itu lagi.

“pontianak itu memakai kain yang berwarna kuning!!!” welder itu bernada tegas sambil tangannya seperti membuka bunga silat gayung..

sampuk seorang lagi welder,

“mana la tak mengamuk pontianak tu, dia siang-siang jemur kain dia kat paint booth tu, yang painter pergi cat sekali kain dia dengan cat kuning siapa yang suruh…”,kata welder yang menyampuk itu..

dia menyambung lagi,

“kan dah mengamuk pontianak tu malam-malam keluar pakai kain kuning”

sekian…

Law

Posted in Uncategorized on January 22, 2009 by fackaladingdong

-mampus la ko nk guna istilah ape pon. bahaya ada kt mne2 fiq. xkire la ko nek moto or keteā€¦ ingat tu.-

ini adalah komen muyen kepada entri philosophy aku…

tiba-tiba aku teringat kepada arwah kawan aku… Al-Fatihah…

dan tiba-tiba lagi aku teringat kepada teori Murphy’s Law…

-If anything go wrong, it will-

bertiba-tiba lagi aku teringat kepada takdir…

ingatlah..walau apa musibah yang berlaku ke atas kita, itu adalah takdir yang telah ditentukan… setiap musibah yang berlaku pasti ada hikmahnya…

maafkan aku sahabat yang mengenali diriku…

sekian…

The Philosophy of MistaFiq

Posted in Uncategorized on January 13, 2009 by fackaladingdong

dalam kamus seorang penunggang motosikal tiada istilah “jalan jam” atau “kesesakan jalanraya”, dan tiada istilah “cilok” dalam kamus seorang pemandu kereta…
-MistaFiq

sekian…